Fokuspunkter fra GlobalGAP Summit 2024

Vores GlobalG.A.P. Scheme Manager Teresa Fresu deltog i sidste uge i GlobalGAP Summit 2024, og hun tog disse vigtige nøglepunkter med sig hjem:

Vejen til bæredygtighed:
Vi udforskede løsninger for ansvarligt landbrug, herunder udviklingen af den nye GGAP-miljøbæredygtighedsløsning med AgFoodAssist og Fyffes. Dette initiativ er et betydeligt skridt frem mod mere bæredygtige landbrugspraksisser.

Værdien af certificering:
En af de bedste ’breakout-sessions’ fokuserede på vigtigheden af certificering ud over køberkrav. Der blev diskuteret lovgivning og udviklende krav for at bekæmpe greenwashing og ikke mindst certificeringens rolle i forhold til at opbygge tillid inden for værdikæden. Det var interessant at høre fra IFC og FMO, hvordan investeringsbanker bruger GGAP-certificering som en KPI for landbrugsinvesteringer.

Lovgivning om forsyningskæden:
Der blev diskuteret sociale og miljømæssige bæredygtighedskrav med indput fra bla. AgFoodAssist, Inoqo, North Bay Produce, Freshfel og CropLife Europe. Forståelse af disse krav er afgørende for at sikre overholdelse og fremme bæredygtige praksisser.

Teknologiske innovationer:

  • Fjernmålingsteknologi: OSapiens fremhævede værdien af fjernmåling i landbruget og understregede dens anvendelse i overvågning af afskovede områder, plantager, græsarealer og afgrøder. Denne teknologi vil være vital for den kommende EUDR (EU-afskovningsordning), certificering for varer importeret til EU.
     
  • Immersiv læring for bæredygtigt landbrug (ILSA): Brug af VR-teknologi til immersiv læring i bæredygtigt landbrug var et andet højdepunkt. Værktøjer som VR-headsets og VR-bokse revolutionerer, hvordan vi uddanner og træner inden for dette felt.


Nøglebudskaber

  • Fødevaresikkerhed: Fødevaresikkerhed er ikke til forhandling og skal altid komme først! I disse tider med mange sammenhængende kriser, også kaldet polykriser, er det afgørende at vi sikre, at miljømæssig og social bæredygtighed ikke kompromitteres i fødevareproduktion og forsyningskæder. Richard Schouten (der repræsenterede den hollandsk detailhandel) understregede, at bæredygtighed ikke bør være en del af konkurrencen; i stedet bør detailhandlere konkurrere på parametre som vandforbrug, drivhusgasemissioner og plastikforbrug!
     
  • Landbrugets indvirkning: Landbruget er ansvarligt for 30% af de globale drivhusgasemissioner, hvor madspild tegner sig for 10% af den globale produktion og 8% af drivhusgasemissionerne. GGAP-standarden IFA fokuserer på at reducere madspild og emissioner på gårdniveau.

Alle disse indsigter er værdifulde, og processen med, hvordan vi kan integrere disse erfaringer i vores arbejde, er startet. Sammen kan vi drive nødvendige positiv forandring og bidrage til en mere bæredygtig og robust fødevareproduktion og landbrugssektor.

For spørgsmål eller yderligere information er du velkommen til at kontakte vores GlobalG.A.P. Scheme Manager Teresa Fresu på mtf@balticcontrol.com

For mere information om vores GlobalG.A.P.-certificering, klik her.

Del siden:

Maria Teresa Fresu
GLOBALG.A.P Scheme Manager

mtf@balticcontrol.com

05.
september 2024

Kom forbi og få en snak om produkt- og systemcertificering til Baltic Grain Exchange 2024 i København den 19. september.

Læs mere
27.
juni 2024

Pr, 1. juli 2024 træder nye bekendtgørelser i kraft, læs mere her

Læs mere
02.
februar 2023

Baltic Control Group er solgt til den franske koncern Apave Group

Læs mere
01.
november 2022

Baltic Control® Certification flytter firma adressen til Risskov

Læs mere
18.
marts 2022

Baltic Control® Group donerer til Røde Kors og UNICEF

Læs mere
15.
september 2021

Danske juletræs- og pyntegrøntsproducenter kan nu blive Naturbaum certificeret

Læs mere
01.
juli 2021

Nye regler pr. 30/6 2021 kræver verificering af data ved brug af biomasse til el, varme og køling

Læs mere
10.
maj 2021

Rapporten er baseret på data indsamlet af Baltic Control® under 7.800 WelFur vurderingsbesøg.

Læs mere
12.
april 2021

Virksomheder*, der handler med pels fra dyr fanget i den nordamerikanske natur, kan nu blive certificeret i henhold til en ny Wild Fur protokol.

Læs mere
27.
januar 2021

Bliv ZERYA® certificeret og få et bevis på, at dine frugt og grønt produkter er pesticidfrie*.

Læs mere
31.
juli 2020

DAKOFO har d. 28. maj 2020 meldt ud at de har et mål om at al soja de anvender i deres foderblandinger senest i 2025 overholder FEFACs guideline for ansvarlig soja, inklusiv kravet om at der i processen ikke er ryddet skov. Baltic Academy tilbyder assistance til at få implementeret kravene til at kunne blive certificeret efter en FEFAC anerkendt standard.

Læs mere
28.
februar 2019

WelFur er det første dyrevelfærdsfokuserede tiltag nogensinde, der har opnået denne anerkendelse på højeste plan

Læs mere
16.
november 2016

Baltic Control® underskriver 5 årig kontrakt med FurEurope med auditering af pelsfarme i hele EU. Denne kontrol vil være baseret på dyrevelfærdsprotokollen WelFur og vil både dække ræv- og minkfarme.

Læs mere
01.
september 2016

Baltic Control® underskriver aftale med Coop vedr. auditering af dyrevelfærdsmærker under Coops koncepter.

Læs mere
01.
juli 2016

Baltic Control® underskriver aftale med DB-kontrol under Dyrenes Beskyttelse om auditering af alle Dyrenes Beskyttelses velfærdsmærker. Dyrenes Beskyttelse er fortsat certificerende enhed, hvor Baltic Control udfører selve kontrollen.

Læs mere